
Yanlış Bilinen : Sıcak bölgelerde ısı yalıtımı yapılmasına gerek yoktur.
Doğru Cevap : ısı yalıtımı kışın ısınmak, yazın serinlemek için harcanan enerji ve yakıttan tasarruf sağlamaktadır.Bir binanın soğutulması için harcanan enerji, ısıtılması için harcanan enerjiden daha fazladır. Bu yüzden sıcak iklim bölgelerinde, soğuk iklim bölgelerine kıyasla ısı yalıtım ihtiyacı daha fazladır.
Yanlış Bilinen : Dıştan ısı yalıtımı yapılması binanın nefes almasını engellemektedir. İçten yapılması daha iyidir.
Doğru Cevap : Binalarda dıştan yalıtım kolon ve kirişlerin de yalıtılmasını sağladığından donatı korozyonunu da önlemektedir. Isı köprüleri de ancak dıştan ısı yalıtımı ile sağlanabilir. Tüm ısı yalıtım malzemeleri buhar difüzyonu olan ürünlerdir.
Yanlış Bilinen : Dış cephe ısı yalıtımında artık XPS kullanılmıyor.
Doğru Cevap : Dış cephe mantolamada ürün tercihi, uygulama yapılacak binanın türü, kalite, standart uygunluk, kalınlık unsurları göz önünde tutularak yapılmalıdır. Gerek XPS,EPS gerekse mineral yünler gibi ısı yalıtım malzemeleri sistem standartlarına uygun olarak üretildikleri takdirde kullanılmalarında hiçbir sakınca yoktur.
Yanlış Bilinen : Her gri veya beyaz EPS levhanın yalıtım değeri aynıdır.
Doğru Cevap : hem gri hemde beyaz EPS nin yalıtım değerleri kullanılan hammaddeye ve üretim proseslerine göre değişiklik gösterir.
Yanlış Bilinen : Tek tek seçilerek ısı yalıtım paketi oluşturulabilir., daha kaliteli ve uygun fiyat olur.
Doğru Cevap : Sistem içindeki ürünlerin kalitesi ve birbirleriyle uyumunun sağlanması önemlidir. ETAG 004, TS EN 13499, TS EN 13500 mantolama sistemi kalite belgeleri sistemi oluşturan ürünler ile sistemin bütününe verilir, bu belgelere sahip ısı yalıtım paketlerinin kullanılması önerilmektedir. Bu şekilde sistemin ömrü uzamaktadır
Yanlış Bilinen : XPS ısı yalıtım malzemesi kanserojendir, yapılarda kullanılmaması gerekir.
Doğru Cevap : XPS,EPS,PU, mineral yünler vb. tüm yalıtım malzemeleri sağlığa zararlı değildir. Bu ürünlerde CE belgesinin olması çevreye ve insana en az zararı veya hiç zararı olmadığı anlamına gelir.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız...